Schoolmeubilair

Het schoolmeubilair 2017/2018 voldoet aan een nieuwe manier van inrichten. De leerplek en inrichting wordt aangepast en afgestemd op de behoefte van de leerling, niet traditioneel maar ontwikkelbaar en flexibel. Flexibel in werkplek, werkomgeving ( verschillende lokalen ) en in samenstelling ( verschillende personen.)

 

 

Inrichting met Schoolmeubilair

 

Bewegen houdt een kind niet alleen lichamelijk fit maar brengt ook het brein in topconditie. Het geheugen verbetert en problemen oplossen gaat gemakkelijker als je beweegt. Wij maken het u gemakkelijk door in ons assortiment schoolmeubilair een actieve leerplek voor leerlingen in te richten. Schoolmeubilair van gisteren is niet meer afdoende. Wij bieden daarom moderne zit/sta tafels aan, met daarbij stoelen welke mobiliteit en flexibiliteit stimuleren. Alles moet op elkaar afgestemd zijn aan de hand van de verschillende mogelijkheden. Wij bieden, naast  het standaard schoolmeubilair de flexibele leerling-plekken, de dynamische werkplek voor de leerkracht aan.

Een goede zithouding is enorm belangrijk voor de concentratie en prestatie van scholieren. In ons aanbod schoolmeubilair is een leerlingstoel met slede onderstel en kunststof schaal ingezet. De leerlingstoel in ergonomisch gevormd, zo blijft de natuurlijk buiging in de hals en onderrug behouden, en worden de wervels gelijkmatiger belast. Hiermee ondersteunt deze stoel de gezonde ontwikkeling van kinderen.

Het nieuwe materiaal van de zitting absorbeert de natuurlijke wervelingen van de rug en schouders, zonder stabiliteit te verliezen. De zitting veert mee waardoor de rug ontlast wordt. De leerlingstoel is ergonomisch ontwikkelt en voldoet aan Din Iso 59702. De stoel is kleurrijk en geschikt voor elke leerling.

 

De leerlingtafels in een “nieuwe vorm”, uitdagend voor een minder zakelijke uitstraling van de ruimte wat de ruimte een “thuis gevoel” geeft. Afwisseling in het decor voor het leerlingtafels met houtlook geeft een huislijke sfeer. Eenpersoonstafels zijn toegepast i.v.m. het afnemen van toetsen en examens. De leerlingtafels  zijn ingedeeld in groepen om samenwerking te stimuleren. De leerlingtafels zijn voorzien van C-onderstel, van staal vervaardigt en in diverse kleuren leverbaar. In het inrichtingsplan hebben wij gekozen voor de kleur aluminium, overeenkomend met het onderstel van de stoel. Zowel de kleur als het type onderstel geven een “rustige” uitstraling.

vanaf iedere plek is zicht op het bord, waardoor een ergonomisch verantwoorde houding wordt aangenomen, niet scheef zittend. Het assortiment schoolmeubilair van Pijlman kantoormeubelen voldoet aan de ergonomische eisen van vandaag.

 De werkplekken worden op sta-hoogte ingesteld.Langdurig staan is vermoeiend net als langdurig zitten, dynamisch staan en zitten kan door de sta leerling-tafel in combinatie met de leerlingstoel voorzien van sledeonderstel en in hoogte verstelbare voetenplank.  De leerlingstoel is ergonomisch gevormd, zo blijft de natuurlijk buiging in de hals en onderrug behouden, en worden de wervels gelijkmatiger belast. Hiermee ondersteunt deze stoel de gezonde ontwikkeling van kinderen. De voetensteun zorgt voor een juiste hoek van de benen.

 

De achterste rij kunnen worden voorzien van sta-werkplekken, de keuze voor dit schoolmeubilair geeft een beter contact met de leerling vanuit de positie van de leerkracht voor het bord, immers steken de leerlingen op de achterste rij er bovenuit.

 

Personaliseren van de werkplek

De leerling-tafels worden uitgerust met een handige opberglade de “SymBox flat“.  Bij de ingang van het lokaal wordt een verrijdbare Ergo Tray Klaslokaalrek met 32 lage Symboxen(in verschillende kleuren )geplaatst. De kratten zijn geschikt voor de leerling-tafels ( met bijbehorende geleiders). Hierdoor kunnen de leerlingen aan het begin van de les hun krat uit de kast nemen en toevoegen aan de werkplek, zodoende ontstaat de persoonlijke werkplek. Het Ergo Tray Klaslokaalrek is verrijdbaar.

Voor de leerkracht adviseren wij de zit/sta werkplek. Staan afwisselen met zitten stimuleert alertheid, concentratie en focus doordat spieren actiever gebruikt worden en beter kunnen ontspannen. De toename van inspanning stimuleert tevens de calorieverbranding.

De werkplek voor de leerkracht is optioneel te voorzien van wielen, dit maakt het meubel makkelijk verplaatsbaar

De kleuren samenstelling van zowel blad als onderstel van zit-sta werkplek, leerlingtafel en leerlingstoel, maken het tot één geheel.

In het inrichtingsplan bieden wij de bureaustoel ‘Drumback’ aan. De stoel is is ‘Cradle to Cradle’. Dit wil zeggen dat de grondstoffen die gebruikt zijn volledig hergebruikt kunnen worden. Tevens kan met dit intelligente product tot wel 400 ton aan schuim en polypropyleen bespaard worden. Om deze reden is de Drumback bekroond met de Green Product Award 2017 . De moderne uitstraling en het zitcomfort van een netweave rugleuning in combinatie met de stabiliteit van een doorlopende rug-schaal maken de Drumback een uiterst geschikte stoel voor dagelijks intensief gebruik.

Extra ondersteunend voor de leerkracht bij staand werken is de Up aangeboden. Up=1 zet de dagelijkse routine in beweging. De multifunctionele kruk houdt de gebruiker flexibel en mobiel. Deze design kruk is gemakkelijk te verplaatsen door de grijprand onder de zitting en zijn geringe gewicht van slechts 4,3 kilo.


Scroll
naar boven